75 jaar vrijheid; tentoonstelling in MAR & KLIF

Eind vorig jaar begonnen de voorbereidingen voor de viering van 75 jaar vrijheid . Gaasterland werd op 17 april 1945  bevrijd van de Duitse overheersing.

Er werden plannen gemaakt en deelnemers ingehuurd; er werd vergaderd en van alles georganiseerd om op 17 en 18 april 2020 groot uit te kunnen pakken met diverse evenementen in de voormalige gemeente Gaasterland...... Totdat in maart 2020 een nieuwe vijand ons in haar wurggreep kreeg; Covid-19. Geen vergaderingen meer, geen voorbereidingen, geen evenementen. Een grote teleurstelling bij de organisatoren maar eveneens begrip en berusting.
Eén van de geplande activiteiten was een tentoonstelling in Mar & Klif in Oudemirdum. Door de verlichting van de 'lock-down' kon deze alsnog ingericht worden. Het is een mooie tentoonstelling geworden met unieke voorwerpen uit de verzameling van Gerard Woltjer, verhalen over verzetsstrijders en slachtoffers in WO II en in bruikleen gegeven voorwerpen, zoals een bruidsjurk en een doopjurk gemaakt van parachutestof. De tentoonstelling is VERLENGD en nog te bezichtigen tot en met 18 februari 2021.

 
What do you want to do ?

New mail

Het bezoekerscentrum van Mar & Klif ligt aan De Brink 4, 8567 JD Oudemirdum.
Telefoonnummer  0514-571777 

Voor actuele meldingen raadpleeg de website van Mar & Klif via deze link 

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.