Maar kijk gerust rond

Welkom op de site van de Stichting Histoarysk Wurkferbân Gaasterlân (HWG). Wij zijn een enthousiaste club mensen met veel interesse voor de geschiedenis. In een zevental werkgroepen zijn we hoofdzakelijk bezig met de geschiedenis van de streek. We geven het tijdschrift ‘FAN KLIF EN GAAST’ uit en organiseren lezingen en exposities.

Onder Gaasterlân wordt verstaan de geografische streek van het  Reade Klif tot en met Spannenburg en van de Wâlde tot en met Tacozijl.

Historie gaat over ons allemaal. In officiële archieven worden alledaagse gebeurtenissen vaak niet opgenomen, zodat ze dikwijls voor het nageslacht verloren gaan. De Stichting HWG staat open voor uw verhalen, foto’s, documentatiemateriaal en objecten, die met de geschiedenis van onze streek te maken hebben. Misschien wilt u uw documentatiemateriaal niet afstaan, maar dat hoeft ook niet. Als wij het mogen scannen of fotograferen, kunnen wij het toch vastleggen. Al het verzamelde materiaal wordt gedigitaliseerd en op onze website geplaatst, zie verder onder het menu "Thema's

Op dit moment heeft HWG ongeveer 200 donateurs, waarvan 20 actief zijn in diverse werkgroepen. U kunt zich aanmelden als nieuwe donateur . Als welkomstgeschenk ontvangt u dan een verjaardagskalender met fraaie oude afbeeldingen van Gaasterlandse dorpen en de stad Sloten.

Disclaimer
De Stichting Histoarysk Wurkferbân Gaasterlân heeft haar uiterste best gedaan om de rechthebbenden van de afbeeldingen die op de website worden getoond te achterhalen. Toch valt niet uit te sluiten dat op een afbeelding waar geen toestemming voor gevraagd hoeft te worden nog auteursrecht rust. Indien u, als auteursrechthebbende, toch een afbeelding tegenkomt en u bezwaar heeft tegen de publicatie ervan op onze website dan kunt u contact op nemen met het secretariaat.

Voor verdere inlichtingen kunt u terecht bij:

Secretariaat Stichting Histoarysk Wurkferbân Gaasterlân:
Sietske Dijkstra, Meerweg 8, 8561AT Balk,
tel.0514-602299, email: stichtinghwg@gmail.com

 

Het kantoor van de stichting H.W.G. is gehuisvest in:

Museum/galerie Langs de Luts,
Raadhuisstraat 29, 8561BH Balk, 
Openingstijden: dinsdag van 9 – 12.00 uur.
Bezoek op afspraak via telefoon: 06-40394493