HWG verhuist van Sloten naar Balk

Waar het besluit voor een website toe kan leiden.  

 

 

Als je thuis met de witkwast even een donkere vlek van het plafond wilt bijwerken blijkt dit achteraf vaak de start te zijn voor een hele serie werkzaamheden. Klusjes die je eigenlijk niet had gepland maar toch maar hebt gedaan;  half gedwongen, omdat het anders geen gezicht is. Zo kan het zijn dat je een paar weken later in een nagenoeg nieuwe woonkamer zit, keurig geschilderd in een bij elkaar passend kleurenpalet, nieuwe vloerbedekking, een nieuw bankstel en nieuwe gordijnen. En dat allemaal door een vlekje op het plafond. Histoarysk Wurkferbân Gaasterlân is het zo vergaan.

Vorig jaar werd besloten om de website www.HistorieGaasterland op de schop te nemen en een nieuw jasje te geven. Dit leidde intern tot nogal wat activiteiten. In de toch wel krappe ruimte op de zolder van Museum Stedhûs Sleat zaten ineens vijf mensen te werken in plaats van drie en plotseling was het gebrek aan goede internetverbinding en pc’s die daarvoor geschikt zijn, voelbaar.

 

 

 

Niet bij de pakken neerzitten, maar kijken waar mogelijkheden liggen; dat was het devies. Bij de Treemter bleek onderdak te huur te zijn, zelfs opslagruimte voor de vele mappen. Het bestuur van Seniorenweb bleek bereid om hun laptops uit te lenen voor de ochtend dat HWG aan het werk was. Toen ook de ‘ponghâlder’ akkoord ging, -de jaarlijkse kosten voor het nieuwe onderkomen waren hoger-, stond niets een verhuizing meer in de weg. Bij een laatste inspectie van de nieuwe werkruimte sloeg de twijfel toe. Was dit wel zo handig? Werken op het materiaal van een ander! Geen zeggenschap over de inrichting en de programma’s. Was de opslagruimte wel voldoende?

Groot was de opluchting toen Johan Groenewoud een ruimte aanbood naast zijn museum aan de Raadhuisstraat. Groot genoeg om 5 werkplekken in te richten. Goede internetverbindingen en een redelijke huur. Het enige probleem was het ontbreken van geschikte pc’s. Maar met een financiële ondersteuning van de Stichting Jonkvrouwe J.E.J. Bas Backer en een onverwachte gift was de penningmeester bereid om budget vrij te maken voor de aanschaf van voldoende apparatuur.

 

        

7 juni 2017 is het zover. Vier man sterk sjouwen alle mappen, alle boeken en alle apparatuur trap af en daarna weer trap op en is de verhuizing een feit. Nog een weekje herinrichten en dan kan het los. Vier werkplekken naast elkaar en daarbij nog een losse verrijdbare werkplek. Met eigen, nieuwe apparatuur en mappen en boeken onder handbereik.

 

Geplaatst in Geen categorie.

2 reacties

  1. Ik zie hier een website en club die met veel enthousiasme wordt gerund!!! en verheug me op de onderwerpen die nog zullen worden gepresenteerd. Punt van aandacht : de website heeft op mijn computer wel veel te veel tijd nodig om zichtbaar te worden . De piipreager moat er trochhinne !!!

    Greetz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.