In nije ponghâlder

Een nieuwe penningmeester

Stichting Histoarysk Wurkferbân Gaasterlân heeft per 1 januari 2020 een nieuwe penningmeester

Na 10 jaar als een ware schatkistbewaarder op de centen van de Stichting te hebben gepast en voor de zo noodzakelijke financiële cijfers te hebben gezorgd, heeft Yde Jan van de Lageweg vorig jaar aangegeven de functie te willen overdragen. Na enig zoeken heeft het bestuur Bart Starke uit Balk bereid gevonden het stokje van Yde Jan over te nemen. 

Bart Starke is geboren en getogen in Groningen in de gemeente Slochteren. Na zijn studietijd is hij begonnen bij de Marine Luchtvaartdienst, gevolgd door enige functies bij  verschillende lokale banken van de Rabobank. In 1998 maakte hij de overstap naar het onderwijs en wel als docent economie en wiskunde in Dokkum en daarna aan het Noorderpoort College in Groningen. De laatste jaren van zijn werkzame leven hield hij zich bezig met bedrijfsvoering en examinering in Stadskanaal. Na zijn pensioen verhuisde hij naar Balk, waar hij zich erg thuisvoelt.

Om Gaasterland beter te leren kennen doorliep hij de cursus 'Ambassadeur Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân' en kwam zo ook in aanraking mat de boeiende geschiedenis van deze streek. De interesse voor geschiedenis groeide nog meer toen hij de stamboom van zijn voorouders ging onderzoeken. Zijn liefde voor geschiedenis blijkt uit zijn enthousiaste deelname aan diverse werkgroepen van Stichting HWG. 

Geplaatst in Geen categorie.

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.