Namen van straten

Waar woon je eigenlijk?

Je woont in een straat met een prachtig blauw straatnamenbord. Dankzij dat bord weet de postbode precies waar hij de post moet afleveren. Mensen die niet bekend zijn in ons mooie Gaasterland kunnen dankzij de straatnamen hun weg vinden in onze dorpen.

In Gaasterland zijn pas in 1953 de officiële straatnamen ingevoerd. Straten werden vernoemd naar bekende Gaasterlanders, naar oude beroepen, naar de plaats waar de weg heengaat, of gewoon omdat iedereen die weg al sinds mensenheugenis zo noemde.

Maar wat weten we van de achtergronden van al die namen? Op de website kunt u onder het kopje “de dorpen” te weten komen waarom uw straat zo heet en komt u beslagen ten ijs als iemand u vraagt: “Waar woon je eigenlijk?”

Middenpaed:

  • Dit paadje liep vroeger tussen andere meer gebruikte straten in. Het is een van de oudste stukjes van Bakhuizen. Op het pleintje aan het begin van het Middenpaed stond vroeger een muziektent die in 1922 was gebouwd en in 1938 werd afgebroken.

Je kunt dit en nog veel meer hier lezen 

Geplaatst in Geen categorie.

2 reacties

    • Dankjewel Joke. Voor Gaasterland konden we putten uit informatie uit de voormalige gemeente Gaasterland. Ook Hemelum komt aan de beurt, maar dat vraagt wat meer tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.