Welkom

Welkom op de site van

Stichting Histoarysk Wurkferbân Gaasterlân (HWG).

Wij zijn een enthousiaste club mensen met veel interesse voor de geschiedenis. In een zevental werkgroepen zijn we hoofdzakelijk bezig met de geschiedenis van de streek. We geven het tijdschrift ‘FAN KLIF EN GAAST’ uit en organiseren lezingen en exposities. Met "Gaasterlân" bedoelen we hier de geografische streek van het Reade Klif tot en met Spannenburg en van de Wâlde tot en met Tacozijl.

Historie gaat over ons allemaal. In officiële archieven worden alledaagse gebeurtenissen vaak niet opgenomen, zodat ze dikwijls voor het nageslacht verloren gaan. De Stichting HWG staat open voor uw verhalen, foto’s, documentatiemateriaal en objecten, die met de geschiedenis van onze streek te maken hebben. Misschien wilt u uw documentatiemateriaal niet afstaan, maar dat hoeft ook niet. Als wij het mogen scannen of fotograferen, kunnen wij het toch vastleggen. Al het verzamelde materiaal wordt gedigitaliseerd en op onze website geplaatst. Onder de knoppen van het menu vindt u allerlei onderwerpen.

Op dit moment heeft HWG ongeveer 200 donateurs, waarvan 20 actief zijn in diverse werkgroepen. U kunt zich aanmelden als nieuwe donateur . Als welkomstgeschenk ontvangt u dan een verjaardagskalender met fraaie oude afbeeldingen van Gaasterlandse dorpen en de stad Sloten. Donateurs ontvangen twee keer per jaar gratis het tijdschrift "fan Klif en Gaast" met interessante artikelen, uitnodigingen voor lezingen enkele malen per jaar en toegang tot de lezingen tegen gereduceerd tarief en toegang tot het historisch materiaal. Deze voordelen gelden ook voor de partner, dus éénmaal bijdragen voor twee.

Voor verdere informatie kunt u terecht bij:
Secretariaat Stichting HWG;
Sietske Dijkstra, Meerweg 8, 8561AT Balk
,
telefoon 0514-602299,
email: stichtinghwg@gmail.com

Het kantoor van Stichting HWG is gehuisvest in:
Museum/galerie Langs de Luts,
Raadhuisstraat 29, 8561BH Balk,
Openingstijden: dinsdag van 9 – 12.00 uur.
Bezoek op afspraak via telefoon: 06-48803642

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.